EINDELIJK BEWEZEN: DE KIP KWAM VOOR HET EI! 

De wetenschappers van de universiteiten van Sheffield en Warwick ontdekten dat de vorming van eierschalen afhankelijk is van een eiwit dat enkel in de eierstokken van kippen voorkomt. Een ei kan alleen hebben bestaan als het uit een kip kwam, concluderen ze.

Weetje, ik heb wel eens op een verjaardag ofzo, met een gevuld eitje in mijn hand, tijdens een discussie over de kip/ei-vraag, gezegd dat het ei gewoon een product was en de kip een producent. Zonder producent géén product, dacht ik, en als ik die wetenschappers goed begrijp, dan zit ik daar niet ver naast.

Maar wie ben ik? Als het zelfs Aristoteles bezig hield. Hij zei: “Als er een eerste mens was, dan werd deze – in strijd met alle natuurwetten – geboren zonder vader en moeder. Want er kan geen eerste ei zijn geweest waar een vogel uitkwam, of er moet ook een eerste vogel zijn geweest die een ei legde; want een vogel komt uit een ei.”

Filosofische gedachte van die man.

Maar goed. Daar komen we geen steek verder mee.
Natuurlijk heb ik deze vraag even gegoogeld. Wat ik las was dat er eerst een ander soort vogel was. Door een mutatie ontstond in het ei van die vogel de kip. De allereerste vogel was een soort dinosauriër, waarvan de voorouder een soort reptiel geweest moet zijn.

Appeltje eitje als je ´t mij vraagt, want dat betekent dat een ei alleen kan bestaan als het gelegd is door een kip?! Probleem opgelost: de kip was er eerst. Ik blijf bij mijn standpunt. Sam de ´eggspert´.

Met alle respect voor de evolutionisten, theologen, filosofen en andere geleerde types, die schijnbaar kennis hebben van deze zaak of ze er zelf bij zijn geweest. De kip of het ei, het is opgelost. Die kakelende rakkers waren er als de kippen bij!

Fijn hé? Zo´n gevalletje van ´twaalf

9.222 Comments