An eye-tracking study: De perfecte vrouw is 1,68 meter lang, weegt 58 kilo, heeft cupmaat 75C, blauwe ogen en bruin haar. Ondervraagde heren zien liever geen tatoeages op het lichaam van een vrouw, ze is van beroep verpleegster, heeft een flinke eetlust en houdt van vlees. Een glas bier moet ze laten staan, in plaats daarvan drinkt ze witte wijn.

Nou, daar kom ik ré-delijk goed beslagen ten ijs. Hoewel ik negen centimeter te kort ben, twee kilo te zwaar en groene ogen heb: bier laat ik staan, witte wijn niet.
Maar dat wil dus zeggen dat de perfecte vrouw geen (jaloersmakend) Victoria´s Secret model hoeft te zijn.

Pfjuw!

Angelina Jolie, Jessica Alba en Scarlett Johansson, een greep uit vrouwen die door mannen begeerd worden. Lijken me allemaal aardige meiden hoor, net als Chantal Janzen, Katja Schuurman en Doutzen Kroes. Maar ik merk dat ik toch gevoelens van jaloezie heb als ik deze dames in weinig verhullende lingeriesetjes en sexy poses zie staan in de glossy´s. En jaloezie mensen, dat is een emotie die je eigenlijk nooit zou moeten voelen. Het is de oorzaak van bitchfights, onderhuids venijn, roddel en achterklap.

Niet jaloers zijn dus. Beter bagatelliseren: want Angelina, Doutzen, Scarlet, Chantal en alle andere perfect-uitziende vrouwen; ze mogen dan wel de types zijn die houte coutoure combineren met een body to die for, haar dat altijd perfect zit en dure schoenen dragen. Het zijn natuurlijk allemaal vrouwen waarbij je op je Bristol-laarzen aanvoelt dat ze niet gelukkig zijn.

498 Comments

Comments are closed.