Sinds Máxima onze koningin is staan  haar outfits nog meer in de belangstelling dan voorheen en ze wordt (met recht) een internationaal stijlicoon genoemd. Zelfs internationale modecritici zijn enthousiast over haar creaties.

Tot vorige week.

Ons koningspaar was twee dagen op bezoek in Beieren, Duitsland om de banden aan te halen. Vervolgens grote ophef, want onze oosterburen vonden de borduursels op de mantel van onze Máxima verdacht veel op een hakenkruis lijken.

Jetzt geht’s los!

Ik ben sowieso benieuwd hoe zo’n aankleed-tafereeltje er daar aan toe gaat. Het is vast heel gemütlich allemaal. Ik stel me zo voor dat de ontwerper de jas over de schouders van onze koningin drapeert en dat ze zichzelf nog even in de spiegel bewondert waarna de koning zegt dat ze er natuurlijk fantastisch uitziet.

Ontwerper Claes Iversen reageerde op de Duitse verbazing en vertelde dat hij slechts een “klassiek geometrisch ornament” wilde maken. De vermeende hakenkruizen waren gemaakt van schroeven, bouten en inbussleutels.
Ach So! Nou, dat vind ik hartstikke schön bedacht van Iversen.

Wat koningin Máxima zelf vindt van alle ontstane ophef rond haar grijze jas, blijft onduidelijk. De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet reageren.

En ach, gelijk hebben ze. Ik denk dat noch Claes, noch Máxima kwaad in de zin had met de mantel.
Maar dat is slechts mijn Fingerspitzengefühl.

5.588 Comments