Gezien het feit dat wij twee voeten hebben, kopen wij onze sokken in paren. Vervolgens dragen we aan iedere voet een sok. Ze gaan samen in de wasmand, wasmachine en ze worden samen gedroogd en gebundeld in het sokkenmandje gelegd.

Althans. Bij sommige mensen.
Bij mij werkt dat dus niet zo. Bij mij verdwijnen sokken. Spoorloos. Onvindbaar en waar dat precies misgaat? Tjsa, dat is dus dat mysterie.

Want, wat blijkt: de kwijtgeraakte sokken liggen niet in de wasmand, niet achter de wasmachine, niet in het sokkenmandje, noch onder een kast.

We moeten hier niet te makkelijk over denken. Het levert lastige vraagstukken op. Ze laten zich gewoon niet vinden, die sokken. Er zijn nog wel eens momenten dat ik mijn best wil doen voor de eenzame sok, om zijn sokkenmaatje te vinden. Dan komt er een periode aan dat ik een stapeltje met eenzame sokken laat liggen. Want, je zou denken dan komt er bij de volgende wasbeurt vanzelf een stapeltje sokkenmaatjes tevoorschijn. Maar dat gebeurt nooit. En dan gooi ik de eenzame rakkers maar weer in het sokkenmandje. Het is een terugkerend probleem. Een probleem uit luxe, dat wel, maar daarom niet minder onoplosbaar.

Maar als je je verplaatst, in het gevoel van de eenzame sok, dan is hij er veel blijer mee als hij gedragen word. Echt hoor, leer mij eenzame sokken kennen!
Eenzame sokken eindigen op een hoopje, in de hoek van het sokkenmandje. Te wachten, tot een andere, -er wel een beetje op lijkende, maar ook eenzame- sok het begeeft, zodat ze opnieuw samengesteld toch nog aan een tweede leven kunnen beginnen.

Dus nee, ik kan het mysterie niet oplossen. Het is gewoon allemaal niet zo simpel als het lijkt. Voor mensen zoals wij. Leuke quote kwam ik laatst tegen op internet: `life is too short to wear matching socks´. Laten we ons daar maar aan vasthouden.

Dan hoeven we ons nooit meer te schamen voor onze not matching feet.

8.874 Comments