Ik vier mijn coming of age: 35 word ik deze week.

In de periode voorafgaand aan mijn vijfendertigste verjaardag, zoals ieder jaar een blog. Want natuurlijk gaat mijn leven veranderen, net zoals mijn eenendertigste, tweeëndertigste en drieëndertigste verjaardag mijn leven hebben veranderd.

Linda de Mol vulde een heel boek met vrouwen die net als zij 50 jaar werden. Dat is voor ons 35-jarigen (nog) niet nodig, maar ik beloof jullie dat tegen de tijd dat ik 50 word, ik een boek uitgeef en dat mijn mede 50-jarigen ook hun verhaal mogen vertellen over hun taille (die we niet meer hebben) en dan schreeuwen we dat we nog altijd naar seks snakken (laten we ´t hopen).

Nooit geweten trouwens, maar ik ben een echoboomer. Als kind van een babyboomer ben ik van generatie Y. Ook wel de Pragmatische Generatie genoemd. Geboren in 1980 groeide ik op in het informatietijdperk.

Er is veel negativiteit over generatie Y (Grenzeloze Generatie, Generatie Einstein, Google Generatie, Generation Next, Digitale Generatie, screenagers, Game Generation, Milleniumgeneratie, Prestatiegeneratie en ga zo maar door). Maar volgens mij bekritiseert iedere generatie de volgende. Elke generatie verschilt van de vorige en stuit daarmee op weerstand, zo ook de huidige en komende generaties. Naarmate generaties langer bestaan en de tijd krijgen om zich te bewijzen, worden hun positieve kenmerken meer belicht en blijkt het keer op keer wel mee te vallen met de ´jeugd van tegenwoordig´.

En 35, dat is niet zomaar een leeftijd. Als ik in de spiegel kijk zie ik dat de eerste vouwen zich rondom mijn ogen beginnen te vormen, verf iedere zes weken mijn haar. En die broeken hé… die komen steeds kleiner uit de wasmachine.

Maar het echte voortschrijdende proces van ouderdom – met diepe geulen in de wangen, krakende botten, stramme spieren en hangende tieten ligt gelukkig nog mijlenver voor mij.

En iedere generatie en leeftijd kent zijn charme. (Blablabla). En hoewel mijn laatste dagen als vierendertiger zijn aangebroken, ik kijk uit naar een nieuw jaar vol passie en avontuur. Op naar een nieuw hoofdstuk met grootse plannen en de liefde!

13.556 Comments