Ik ben jarig. De hele dag. Dus geen gedoe vandaag, we vieren mijn feest.

Mijn verjaardag, een jaarlijks terugkerend moment om te vieren dat ik weer een jaartje heb mogen aanmodderen op deze planeet, het lijkt misschien een onschuldig feestje, maar dat is het natuurlijk niet.

Zoals ieder jaar hoort daar ook een blog bij. Want we vieren vandaag deze belangrijke gebeurtenis, waarbij de de Schepper, de Bron, Moeder Natuur of gewoon mijn ouders, mij het leven hebben geschonken.

Omdat ik zelf niet zo heel verjaardag-achtig ben, is het des te leuker dat Marc Zuckerberg ervoor heeft gezorgd dat je in ieder geval op Facebook ontzettend jarig bent.

Die lui bij Facebook hebben er namelijk voor gezorgd dat je ‘vrienden’ een melding krijgen op de homepage als je jarig bent.

Hierdoor kunnen alle mensen een alleraardigst berichtje plaatsen. Kost haast geen moeite maar komt daardoor niet minder attent over.

Op Twitter daarentegen moet je eerst zelf een Tweet plaatsen, dat je jarig bent. Nu is dat best te doen in 140 leestekens, maar zelf Tweeten “ik ben jarig”, is toch een beetje zelfverheerlijking. (Dan kun je beter een blog schrijven, dan valt het niet zo op).

Maar lieve vrienden:
Ik ben jarig. Dus App, Tweet, Like, Share, Post, Comment en Tweet;
Al dat persoonlijke geneuzel, dat hoeft natuurlijk niet.