Als het aan mij ligt gooit van Marwijk Huntelaar in de spits, Affelay op rechts, Robben op links en dan komen we een heel eind.
Niet slecht hé?!

Met oog op het naderende EK wordt menig voetbalfan zenuwachtig en zelfs mensen die niet van voetbal houden, houden opeens van voetbal.

Want hey! Wij zijn Nederlanders. Wij laten de leeuw niet in zijn hempie staan. Maar ondertussen staan honderden bierbuiktypes voor hun oranje caravan met de knijptang in de aanslag om het vlees om te draaien.
En oh, we zijn zo’n nuchter volkje, maar we boeken wel massaal een vakantie naar Polen en Oekraïne.
De voetbal hatende echtgenotes zitten in een oranje jurkje het hardst te schreeuwen om Wesley Sneijder en drinken opeens bier.

Vroeger droegen wij trouwens gewoon een taille-loos oranje overhemd van onze vader of onflatteus brulshirt van de Blokker. Maar voor het EK 2012 moeten wij fashionable in rood-wit-blauw én oranje verschijnen.

´t is nog een hele keuze hoor dames. Zo komen de zusjes Spijkers met de Bavaria V-dress, ontwierp Olcay Gulsen de Winning Ways dress en lanceren de Modemeisjes de EK-dress.

Voor de fashionable dames onder ons maakt het niets uit of Oranje nou is ingedeeld in een poule met Denemarken, Duitsland of Portugal: Het geloof is er altijd. Want wij zijn (oranje) gestyled.

Bij de kenners niet. Die vinden het brulshirt van de Blokker prima. Hoewel, volgens een kenner die ik goed ken ligt de overwinning niet aan sexy jurkjes en moeten onze jongens het ijzer nu smeden want het schijnt heet te zijn. Áls we kampioen worden, worden we dat nu!

En zodra het eindsignaal heeft geklonken en de fantastische uitslag bezegeld is, (want, daar ga ik voor het gemak van uit) gaat iedereen luid toeterend de straten op. Zelfs met Oud en Nieuw wordt er niet zo ontladen gefeest als nu. Want ondanks alle verhalen over supportersgeweld en onderlinge rivaliteiten, verbindt en verbroedert voetbal iedereen tijdens een groot toernooi als dit. Spelers en toeschouwers van blank tot zwart, in Blokker-shirt of Winning dress, Ajax, Feyenoord, PSV en alles daartussen, zingen gezamenlijk “Wilhelmus van Nassaue, ben ik van Duitschen bloed.”

En ach, zolang de Duitsers geen kampioen worden, is daar helemaal niets mis mee.