Een gezegde dat je bijna dagelijks hoort, is: ‘Geluk zit in de kleine dingen’. Brits onderzoek, uitgevoerd onder 3000 volwassenen, bewijst nu dat dit echt waar is. Het blijkt namelijk dat het vinden van een tientje in een oude spijkerbroek ons het gelukkigst maakt.

Goed, bovenstaande even als inleiding, want het maakt ons vrouwen nog veel gelukkiger als die spijkerbroek ook nog eens fantastisch om onze dijen zit.

Kijk, vroeger was dat anders. Toen kocht ik gewoon een Levi´s 501. En dat was ontzettend fijn. Nu vind ik keuzes in het normale leven al pittig. Maar als mijn kast schreeuwt om een nieuwe spijkerbroek denk ik nog wel eens met weemoed terug aan de 501-tijd.

Want de keuze is reuze. In de Levi´s 501-tijd ging het er ook niet om of de spijkerbroek Slight Curve was (smalle pasvorm), Demi Curve (voor vrouwen met een recht figuur) ofBold Curve (voor vrouwen met ronde vormen en een smalle taille). Er waren geen Skinny´s, Slimfits, Bootcuts, Boyfriends jeans of Baggy´s. Goh, wat had ik het vroeger toch makkelijk.

Ik had slechts één Levi´s 501, maar hey! Ik hád er tenminste één. Die droeg ik dan zeven dagen, dan waste mijn moeder hem op zondagavond en vervolgens trok ik hem maandagmorgen nog vochtig zonder schaamte, gewoon weer aan.

Maar vandaag de dag is er met iedere spijkerbroek wel iets mis. En als er niets mis mee is, dan is hij niet te betalen. Ik bedoel, de spijkerbroek moet je billen goed accentueren, je buikje verdoezelen, hij moet laag op de heupen zitten maar je bilnaad verhullen óf hij moet hoog in de taille zitten om.. omdat dat in is.

Tijdens het tikken van dit blog liep ik even -zie het als research- naar mijn kledingkast en ik telde 13 spijkerbroeken. Ik had er 14 maar mijn lievelingsspijkerbroek heb ik na heel veel jaren vorige week in de prullenbak gegooid nadat ik er uitscheurde (slijtage, serieus!).

Maar vandaag heb ik hem uit mijn broek laten hangen en ik heb een nieuwe lievelingsspijkerbroek op de kop getikt. Een heuse Limitless Denim Tight Fit Low Waist maat 27/34 (er hoefde maar 20 centimeter af aan de onderkant) en ik kan je verzekeren:

Vanaf vandaag heb ik de broek aan!