Een kopje brandnetelthee aan mijn keukentafel. Rood tafelkleed met witten stippen. Ik open Youtube en luister naar Lenny Kravitz. ´Yesterday is gone´ zingt hij.
Ik zucht eens. Wat is er veel gebeurd.
Ik overdenk jaren altijd in foto’s. Er zijn duizenden plaatjes gemaakt van alle gebeurtenissen van mijn leven. Babyfoto´s, kinderfoto´s (stekels, bril, geen commentaar). Puberteit. Op een foto sta ik in een (te) strakke spijkerbroek, met legerkisten, een Cheers hemdje omarmd met mijn vriendin die hetzelfde aanheeft. De zon schijnt fel. Het is warm. Ik heb een biertje in mijn handen en ik vind het niet lekker. Mijn haar is lang, te veel zwarte make up. Mijn ogen staan onbezorgd en blij.
Wat volgt zijn trouwfoto´s, vakantiefoto´s, newborn moederfoto´s. Een prima leven.

En opeens open ik vanmorgen mijn computer en zie foto´s van mijn nieuwe leven.
Foto´s van mijn vriendinnen en zus die mijn spullen verhuizen.
Die een boterham eten in mijn keuken.
Van een ontbijtje met alleen mijn meiden. Foto´s van mijn meiden die op een boerderij wonen.

Ik hoop dat er veel van dit soort foto’s gemaakt zullen worden in mijn nieuwe leven.
Mijn thee is op. Ik ga Nomi uit school halen. Dat doen we op de fiets, de school is iets verder weg. En dat vinden we leuk joh.
Lenny Kravitz is afgelopen op Youtube. Yesterday is gone. Morgen gaat beginnen. Ik ben klaar voor. Ik ben gelukkig. Ik hou van mijn meiden. Zij houden van mij.
Ik heb er zin in!