Vroeger vond ik haar stom. Echt heel stom. Ze deed stomme dingen en wilde niet met me spelen. Ze had mooi lang haar en ik had stekels. (bedankt mam!) Haar kamer was groot en de mijne klein. Ze had stoere dingen en ik wilde ook stoere dingen. Ze had make-up en parfum: LouLou van Cacharel.
Ik wilde ook LouLou van Cacharel.
Ik wilde ook een roze bodywarmer met zo´n legergroene streep.
Die kreeg ik ook, uiteindelijk.
Omdat zij hem zelf niet meer droeg.

Toen ik 16 was reed zij al auto. Opeens vond ik haar niet meer stom, maar réte-stoer.

We hebben dezelfde contouren. Onze monden zijn bijna identiek. Allebei dezelfde groene ogen. Allebei klein. (zij kleiner!) Als we afvallen vallen we op dezelfde plaats af. (tieten!) Als we aankomen komen we op dezelfde plaats aan. (buik!)
We moeten lachen om dezelfde dingen. (geen commentaar!) We hebben dezelfde interesses (smartphone, twitter en wijn!).
We houden van eten (veel eten!) we zijn allebei ondernemend. (druk!)

Alle ruzies zijn uitgesproken. Geen onvertogen woord meer over haar dagboek (dat ik stiekem las) mijn eerste auto (die ik zelf betaalde) de kaasschaaf (die zij naar mijn hoofd gooide) en haar vriendje (die nu mijn zwager is).
En hoewel dit blog allesbehalve informatief is mag ´ie toch gepost worden.
Als eerbetoon aan mijn zus!