Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die netjes gesnoeid door het leven gaan een beter seksleven hebben. De Franse Elle heeft er zelfs een speciale term voor bedacht: ‘foufounista’. Een foufounista zou zijn: een vrouw die haar lichaamsbeharing goed in toom houdt en die met name voor de ‘schaamstreek’ voor totale ontharing kiest.

Een netjes geschoren kut dus.

Fair enough. Maar het blijft een heel gedoe, dat glad houden van je poes. Of niet dames?
We hebben allemaal wel eens gegoogled voor de ultieme tip, toch? (TOCH?!!)

Die bikinilijn ontharen brengt interessante vraagstukken met zich mee; Harsen of epileren? Wegwerpmesjes of een degelijk mannenscheermes met vervangend opzetstuk? Kaal of een streepje? Iedere dag of alleen met feesten en partijen?

Ik vind het in ieder geval een big isshue. Dat ontharen. Ik weet niet hoe dat met jullie zit maar niemand hoor je over bultjes, ingegroeide haren en het allerkutste: het steeds sneller terugkeren van de haren! Wat blijkt is dat 82% van de vrouwen de bikinilijn netjes bijhoudt. En de trend is: steeds kaler! Fúúck! (Ik bedoel kúút!) 29% van de vrouwen kiest voor een Brazilian (een smal streepje in het midden) en 10% gaat voor coupe Hollywood (alles weggeschoren).

Dan is er natuurlijk nog zo iets gruwelijks als Brazilian waxing. Oftwel; het verwijderen van schaamhaar tussen je benen, je bikinilijn, schaamlippen, je bilnaad en anus met een speciale was.

Geen haar op mijn doos die daar aan denkt.