Androidgebruikers zeiken massaal op iPhonegebruikers, “Echt, niks zo orgastisch als het vingeren van een iPhone”. Iphonegebruikers zeiken op de Blackberrygebruikers, Nikonaanhangers zeiken op mensen die een Canon kopen. Microsoftfans trekken hun wenkbrauwen omhoog en gaan bijna over hun nek als ze producten van Apple zien.

Allemaal één grote afzeikcultuur. Mensen! Asjeblieft! Er bestaat toch geen inhoud zonder vorm?! Ik vind het potsierlijk en negatief vertoon.

Mensen die websites bouwen met een contentmanagmentsysteem als WordPress vinden Joomla waardeloos, Bodycombat-instructors zeiken op de manier hoe ClubBattle-instructors hun bewegingen doen “Zij stoten niet, zij scheppen”.

Echt, who gives a fuck! Wat maakt het uit of iemand surft via Safari, Chrome of Explorer. Of zijn muziek binnenhaalt via iTunes. Waarom zou je er wakker van liggen als iemand zijn workout op een andere manier doet? Blijf bij je ambacht maar zeik niet op die van elkaar!

Blijf vooral bij je eigen ‘ding’! Want jouw ding is goed. Wees gelukkig met je Apple, blijf Microsoftfan, maak mooie websites in WordPress, geniet van je Bodycombat-lessen en doe dat met passie! Want dat maakt gelukkig. Denk na over je superioriteitsgevoel wanneer je zeikt op de ander. Wat zegt dat over jouw ambacht? Of heb je eigenlijk niets om je superieur over te voelen?