Jaap stelt zijn vrouwen gerust:
“You never get a second change to a first impression.” Het komt er niet vloeiend uit maar na vrouw acht gaat het prima.
Marjan (niet Marian) vertelt over haar kwetsbaarheid, er is namelijk nog niemand in haar hartje geweest (uhhh…). Ze vindt Jaap nuchter, dapper, moedig en stelt dat dat onzekerheid is. Jaap beaamt.
Als hij als eerste de bebeugelde roodharige krullenbol Gaby kiest kan ze het werkelijk niet geloven (en ik ook niet).

Hoekbank-boerin Michelle krijgt een doosje geluk. Ze moet het wel openmaken want het is spiritueel. Ze vindt het hartstikke leuk, “ik werk ook met energie”, vertelt ze.
Verder blijkt Michelle niet zo kritisch; als je van Babi pangang houdt, op je 30ste nog bij je moeder woont en van stoere dieren houdt is dat genoeg om door te gaan naar volgende week.

Marnix houdt niet van vrouwen met een eigen mening. Wel van vrouwen met koude voeten. Hij krijgt worst en blijkt een echte casanova: “Wat vind je het lekkerste deel van de koe?”
Geeft alle dames een bos bloemen maar wel met de boodschap dat dat eenmalig is.

De mannen van Steffie staan letterlijk en figuurlijk hoog op de ladder. “Nondeju”, zegt ze. “Wat zijn ze allemaal leuk”, en ze zijn ook ├Ęcht allemaal gekomen!
Het gaat allemaal wat moeizaam. Jan verklaart: “ik moet nog loskomen”, maar daarop antwoordt Steffie terecht: “we hebben maar vijf minuten”.

Over Wim niets geks te vertellen, ik vind het jammer dat Tjitske met haar rottende sperziebonen in haar stadse moestuintje niet door is naar volgende week.